Vad är ett Demokratilabb?

Under de senaste två åren har vi i Helsingborgs stad utforskat vad Framtidens bibliotek är och kan vara tillsammans med invånare. Det har visat sig att många efterfrågar en plats på stadsbiblioteket för att dela kunskap, diskutera och hitta information om demokrati- och samhällsfrågor. Den platsen har vi valt att kalla för demokratilabb och tanken är att invånare i Helsingborg ska få styra den. Under hösten 2022 var invånare med och tog fram en prototyp av ett demokratilabb. Tillsammans med invånare som anmält intresse testade vi i liten skala under vintern 2023. Nu vill vi göra ett större test där alla som vill kan delta.

Visst låter det spännande!

Välkommen!

Var med och skapa Demokratilabbet här

Steg 1

Steg 2

Rösta på ämnen

Vilken idé tycker du är bäst?

Här kan du rösta på det ämne som du vill se eller uppleva i Demokratilabbet på stadsbiblioteket

Denna enkät har avslutats.

Totalt antal röster: 4

Steg 3 & 4

Vi har ett vinnande ämne!

När omröstningen nu är klar står ett ämne som tydlig vinnare nämligen "Hur bygger man bostäder som folk har råd att bo i, på ett socialt och ekologiskt hållbart sätt."

Totalt fick det vinnande ämnet 9 röster när vi räknat ihop rösterna från den fysiska omröstningen på stadsbiblioteket med den digitala omröstningen här på sidan.Här ser ni en bild på den fysiska omröstningen på stadsbiblioteket.