H22 City Expo sommaren 2022

30 maj–3 juli 2022 arrangerar Helsingborg H22 City Expo, en internationell stadsmässa som handlar om innovationerna som ska ge oss ökad livskvalitet i smartare och mer hållbara städer.

Hela staden kommer att fyllas av fascinerande upplevelser. Varje dag väntar något nytt på dig. Vi testar musikaliska lekplatser och lyssnar till träd som talar om när de blir törstiga. Det blir självkörande bilar, robotar och banbrytande AI-lösningar. Vi tar oss under ytan och kikar på hur en stad kan leva i symbios med sin närmaste granne, havet. Den som önskar kan lyssna när några av världens skarpaste hjärnor talar om förflyttning, förändring och förbättring. Självklart blir det möten, musik och spännande dofter från matmarknaderna. Kort och gott: vi utforskar allt det som kommer att ge oss en ökad livskvalitet långt bortom H22 City Expo.


h22.se kan du läsa mer om stadens innovationssatsning H22 och H22 City Expo.


Du kan vara anonym avsändare av din dröm, du väljer själv vilket användarnamn som visas. Vi följer dessa regler för moderering av inlägg https://dialog.helsingborg.se/moderation


En stolt tradition av stadsmässor

H22 har fått sitt namn från en stolt tradition i Helsingborg av att visa upp framtidens stad. Redan för drygt 65 år sedan lockade arkitektur-, bostad- och designutställningen H55 en miljon (!) besökare med visioner om framtiden. Många helsingborgare fick se nymodigheter som ugnsfasta formar och smaka på popcorn för allra första gången.

1999 var det dags igen. Vid det här laget kan du nog lista ut vad bomässan i Helsingborg kallades. H99 tog återigen fasta på framåtanda och har bland annat beskrivits som en ”viktig brytpunkt i svensk arkitektur- och bostadsutveckling” i Nationalencyklopedin.

H22 City Expo följer sina föregångare i ambitionen att bli ännu en monumental milstolpe för framåtandan som präglar Helsingborg. Samtidigt är H22 mer än en stadsmässa – H22 är också resan och vägen vidare mot en hållbar stad som främjar innovation, hållbarhet och framförallt livskvalitet.