Vi planerar för en ny lekplats på Adolfsberg

Den stora lekplatsen på Adolfsberg är omtyckt och numera rätt så sliten. Vi planerar för att göra om den till en ny och fin lekplats med ett eget tema. Om arbetet går som det ska är den nya lekplatsen klar våren 2025.

Den nya lekplatsen ska få ett eget tema

Flera av Helsingborgs lekplatser har ett särskilt tema, som till exempel Surflekan på Gröningen och Dinosaurielekan på Fredriksdal. I februari ställde vi frågan till barn och unga i Helsingborg, vad ni tycker att den nya lekplatsen på Adolfsberg ska ha för tema. Vi fick in över 450 förslag! Wow!

Nu går vi igenom alla inkomna idéer och väljer ut några av de teman som flest har önskat. Bland dessa förslag får sedan elever och förskolebarn på Adolfsberg rösta fram sin favorit.

Följ den här sidan för att få uppdateringar om projektet

I mars 2024 presenterar vi vilket tema den nya lekplatsen får. Det gör vi på den här sidan och på helsingborg.se/lekplatser. Genom att följa den här sidan får du ett mejl när vi avslöjar temat och när vi gör andra uppdateringar om arbetet med Adolfsbergs lekplats. Klicka på ”+Följ” uppe till vänster i det röda fältet.

Tack för alla inkomna förslag på teman!

Enkäten är avslutad. I mars 2024 presenterar vi vilket tema Adolfsbergs nya lekplats ska få! Följ den här sidan för uppdateringar i projektet.


Här ligger lekplatsen

Karta över lekplatsområdet i Adolfsberg