Om lekplatsen på Wienertorget

Wienertorgets lekplats på Planteringen är välbesökt och omtyckt av alla åldrar. Runtomkring finns odlingar, grillplatser, gräsmattor och en multisportarena. Lekplatsen gjordes om senast 2013 och är idag sliten, därför är vi igång med planeringen av en ny lekplats som vi hoppas ska stå färdig i början av sommaren 2024.

Nya lekplatsen får rymdtema!

Under hösten 2022 gick vi ut med en enkät till er helsingborgare, för att höra vad ni skulle vilja göra på den nya lekplatsen och vad ni tycker varit bäst med den gamla.

Vi tackar för alla bra och spännande idéer som kom in! Och det är med glädje och lite magpirr vi avslöjar att den nya lekplatsen får … rymdtema!

Just rymdtema har varit ett återkommande önskemål i de dialoger och idétävlingar vi haft genom åren. Därför känns det extra kul att det nu blir verklighet!

Nya lekplatsen blir tillgänglighetsanpassad

Något som många efterfrågade i vår undersökning om den nya lekplatsen, var en tillgänglighetsanpassad lekplats. Detta har vi tagit fasta på i planeringen av Rymdlekan.

Vår målsättning är att här ska vara lätt att hitta och ta sig runt, och att det ska finnas något för så många som möjligt. Lekplatsens underlag blir därför i asfalt för att det är lätt att röra sig på det, och det kommer också att finnas ytor i konstgräs och sand.

Det blir gott om lekmöjligheter i markplan och en hel del spännande miljöer för de som har möjlighet att ta sig an mer fysiskt utmanande lek. Här kommer också att finnas flera gungor som är tillgängliga ur olika aspekter, tillsammans med ljud- och experimentlek.

Den befintliga multisportarenan kommer att vara kvar.

Så här ska Rymdlekan se ut

Här kan du se en översiktsbild av nya lekplatsen. På Rymdlekan kommer det att finnas många olika saker att göra! Gungor och rutschkanor, ljud- och vattenexperiment, studsmatta och balanslek – och både rymdraketer och rymdbilar att sikta mot stjärnorna i!

Översiktsbild av hur Rymdlekan ska se ut när den är klar.

Här ligger lekplatsen

Översiktsbild Wienertorget