Hoppa till huvudinnehåll

Vad vill du göra för Planteringen?

Lämna förslag på aktivitet eller projekt senast den 15 mars. Vi erbjuder coachning, stöd och finansiering till de bästa förslagen.

Vad är Mitt Planteringen?

Planteringen är mer än kvarter och lägenheter - det är ett område där människor bor, verkar och gör saker tillsammans. Har du tankar på hur Planteringen skulle kunna bli mer trivsamt, tryggt och trevligt? Genom att lämna ditt förslag senast fredag den 30 april, på länken ovan, kan du få hjälp med coachning, stöd och finansiering för att genomföra en idé, aktivitet eller projekt! Det är trots allt du som invånare som känner din stadsdel bäst!

För oss på Helsingborgshem är ett av de viktigaste uppdragen att se till att invånarna i våra bostadsområden trivs och känner sig trygga. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla nya och bättre sätt för att uppnå detta. Därför vill vi stötta alla goda idéer som du som bor på Planteringen har. Och du, man behöver inte bo i en av våra lägenheter för att söka, det kan vem som helst göra, bra va?

Vi kommer att meddela vilka projekt och aktiviteter som får stöd måndag den 26 maj och publicera vinnarna här på hemsidan.


Pågående aktiviteter som ansökt och fått stöd och finansiering via Mitt Planteringen:

 • Pysselgruppen på Träffpunkten: Aktiviteten pågår under året och har fått stöd med olika material som stickor, garn, pennor och målarbilder med mera, för att möjliggöra för alla att vara med. Mitt Planteringen hjälper även till med marknadsföringen av gruppen.
 • LEGO-projektet: Projektet bedrivs under året och leds av en LEGO-entusiast. Projektets syfte är att öka möjligheterna till kreativa fritidsintressen för barn på Planteringen. Fokus ligger på stadsdelsutveckling och trygghetsfrågor.


Kontakta oss om du har frågor eller vill få hjälp med din ansökan!

Vi erbjuder coaching och stöd längs hela vägen!
Theresia, områdesutvecklare

Theresia Wästerberg

Områdesutvecklare på Planteringen

E-post: mitt.planteringen@helsingborgshem.se

Telefonnummer: 042-20 80 39

Marie, koordinator på Planteringen

Marie Bernhold

Koordinator Planteringen

E-post: mitt.planteringen@helsingborgshem.se

Telefonnummer: 042- 20 82 33

Vi sitter i projektjuryn

Projekten eller aktiviteterna ska bidra till att utveckla området Planteringen. Vi kommer att erbjuda finansiering till projekt som skapar:

 • Social samvaro
 • Trygghet
 • Trivsel
 • Utveckling av den fysiska miljön på Planteringen

 • Dragana Curovic

  Bosocial Projektledare

 • Inge Gustavsson

  Bostadschef Planteringen

 • Björn Wictor

  Kommunikatör

Telefonnummer
Helsingborg kontaktcenter: 042-10 50 00

E-post
kontaktcenter@helsingborg.se

Hemsida:
https://helsingborg.se/

Organisationsnummer: 212000-1157