Labb för att skapa, tillverka och laga hållbart tillsammans

Under de senaste två åren har vi i Helsingborgs stad utforskat vad Framtidens bibliotek är och kan vara tillsammans med er invånare. Det har visat sig att många efterfrågar en plats på stadsbiblioteket för att skapa, tillverka och laga hållbart tillsammans. Den platsen har vi valt att kalla för ett labb för att skapa, tillverka och laga hållbart. Vi testar just nu labbet på Stadsbiblioteket med olika aktiviteter och vill att du är med och skapar det tillsammans med andra.

Vi vill alltså ha din hjälp att bestämma vad nästa aktivitet på platsen ska

Vi har en vinnare!

Skulptera med Lera fått 31 röster och kommer därmed vara den aktivitet som genomförs!

Mellan 13 maj och 2 juni kommer du kunna prova på att skulptera med två olika sorters lera på plan 2 på Stadsbiblioteket.

Platsen kommer att vara bemannad av personal på tisdagar klockan 10.00-12.00 och måndag-torsdag 15.00-18.30 samt någon helgdag. Övrig tid kommer material finnas tillgängligt så att du kan prova själv.

Du kommer då också ha möjlighet att tycka till om platsen och hur aktiviteten genomförs.

Så här fördelades övriga röster:

Göra smycken 17

Måla 14

Lego för vuxna 7

Virka/sticka 5

Origami 4

Göra lampskärmar 4

Pyssel för vuxna 2

Lappa och laga 1

Makramé -

(Trycka t-shirts 42)*

*Trycka T-shirts fick flest röster. Anledningen till att det alternativet inte vann är för att det bedömdes för lika det nuvarande temat "Pimpa din tygkasse".

Nu kan du rösta på vad du vill prova på

Vilken idé tycker du är bäst?

Mellan den 26 - 30 april kan du rösta på de förslag som kommit in under steg 1. Från den 13 maj så kommer du kunna prova på aktiviteten på plan 2 på Stadsbiblioteket. Vi har fått in många önskemål om att lära sig mer om AI, skrivarkurser, bokcirklar, lära sig svenska och annat som biblioteket redan erbjuder. Prata med personalen på Helsingborgs bibliotek om du vill veta mer.

Denna enkät har avslutats.

Totalt antal röster: 2
Det fysiska "Tankeplanket" på Stadsbiblioteket

Det fysiska "Tankeplanket" på Stadsbiblioteket